سوییفت
توسط shirinbahador
یکی از رایج ترین روشهای انتقال پول در جهان حواله سوئیفت میباشد. این حواله سیستمی امن و دقیق است که انتقال پول را درسریعترین زمان بین حسابهای بین المللی امکان پذیر میکند. واژه سوئیفت مخفف Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication یا جامعه جهانی ارتباطات مالی میباشد.
حواله سوئیفت چیست؟
سوئیفت SWIFT یاSociety for Worldwide Interbank Financial Telecommunications یک انجمن ارتباطات مالی بین بانکی جهانی است که در پشت بیشتر نقل و انتقالات امن و بین المللی پول قرار دارد. سوئیفت یک شبکه پیام رسانی گسترده است که بانک ها و دیگر موسسه های مالی برای ارسال و دریافت سریع، دقیق و ایمن اطلاعات از جمله دستورالعمل های انتقال پول از آن استفاده می کنند. بیش از 11.000 موسسه جهانی عضو سوئیفت به طور متوسط روزانه 42 میلیون پیام را از طریق شبکه سوئیفت منتقل می کنند. شبکه سوئیفت گرچه مطمئن و قدرتمند است، اما فقط یک سیستم پیام رسانی می باشد. سوئیفت هیچ گونه وجوه یا اوراق بهاداری ندارد و همچنین حساب های مشتری را مدیریت نمی کند.
چگونگی تاسیس سوئیفت
سوئیفت در ابتدا در کشور بلژیک و به صورت موسسه تعاونی شروع به فعالیت کرد. در پایان جنگ جهانی دوم و در اواخر دهه 1950 با رشد تجارت حجم عملیات های بین المللی بین بانک های معتبر افزایش یافت. در این میان عدم رعایت استانداردهای بین المللی در نقل و انتقال های بین بانکی موجب افزایش هزینه های بانکی و آشفتگی در پرداخت های بین المللی شد.
بنابراین در اوایل دهه 1960 حدود 60 بانک بزرگ اروپایی و امریکایی به فکر طراحی استاندارد سیستمهای بانکی افتادند. در سال 1967 بانکهای معتبر از کشورهای امریکا، انگلستان، فرانسه، هلند، اتریش، دانمارک و سوئیس شروع به تحقیق در این مورد کردند. در سال 1973 سوئیفت با عضویت 239 بانک از 15 کشور جهان در نزدیکی شهر بروکسل اتریش تاسیس شد.
سوئیفت چه کاری انجام میدهد؟
سوئیفت به عنوان یک انجمن مشارکتی متعلق به اعضای آن، تراکنشهای مالی ایمن و مطمئن را برای اعضای خود فراهم میکند. این شبکه پرداخت به افراد و مشاغل اجازه میدهد تا پرداختهای الکترونیکی یا کارتی را در روشی امن انجام دهند، حتی اگر مشتری از بانکی متفاوت از بانک گیرنده استفاده کند.
در حال حاضر سوئیفت بزرگترین و سادهترین روش پرداخت بین المللی است.سوئیفت با اختصاص یک کد شناسایی منحصر به فرد به هر عضو نه تنها نام بانک بلکه نام کشور، شهر و شعبه را نیز مشخص میکند.
سوئیفت در کشورهای تحت تحریمهای بین المللی مانند ایران و روسیه نیز با شرایطی استفاده میشود.
گرچه سوئیفت به بخش مهمی از زیرساختهای مالی جهانی تبدیل شده است اما یک موسسه مالی نیست. سوئیفت داراییها را نگهداری یا انتقال نمیدهد بلکه کاربرد آن به منظور تسهیل ارتباطات ایمن و کارآمد بین موسسههای عضو است.
کارمزد ارسال حواله در شبکه سوئیفت
حوالهای که از طریق سیستم سوئیت به بانک دیگری ارسال می شود؛ بر اساس مبلغ، کشور و بانک مقصد دارای کارمزد میباشد. به طور کلی بانکهای نزدیک به هم از لحاظ جغرافیایی کارمزد سوئیفت کمتری برای انتقال پول دریافت میکنند. کارمزد حواله سوئیفت بر اساس روابط مالی و فاصله جغرافیایی کشور مقصد و مبدا، نوع ارز و مبلغ حواله تعیین می شود. کارمزد حواله ارزی سوئیفت از حدود 25 تا 60 دلار می باشد و برای ارسال بسیار سریع حوالههای سوئیفت متقاضی باید حدود 25 دلار کارمزد اضافهتر بپردازد.
کارمزد بانکهای واسطه
در توضیح عنوان قبلی از بانکهای واسطهای سخن گفتیم. شاید برای شما این سوال پیش آید که بانکهای واسطهای چه هستند و چرا در تعیین نرخ کارمزد تاثیر دارند. در توضیح ماهیت این بانکها باید گفت، زمانی که حوالهای را ارسال میکنید، این حواله از بانکهای واسطهای عبور کرده تا به مقصد برسد. به عبارتی اگر شما یک حواله از آلمان به مالزی ارسال کنید ممکن است این پول از آلمان به چین رفته و سپس به مالزی برسد.
در این جا بانک چین نقش بانک واسطهای را برعهده دارد و به همین دلیل مبلغی از پول اصلی به عنوان کارمزد کسر میکند. کارمزد بانکهای واسطهای معمولا بین ۵ الی ۵۰ دلار است و باتوجه به مبلغ و بانکهای واسطهای تعیین میشود؛ از اینرو به هنگام جابهجایی پول باید به این مسئله نیز توجه داشته باشید. برخی از افراد که تعداد حوالههای زیادی دارند ممکن است با بررسی روشهای مختلفی برای جابهجایی پول بتوانند هزینه کارمزدهای خود را کاهش دهند.
استفاده از مطالب فوق تنها با ذکر منبع مجاز است.
شیرین بهادر، مشاور و راهبر ارشد تجارت بین المللی
جهت دریافت اطلاعات بیشتر با شماره تماس 09133112919 و یا ایمیلcontact@shirinbahador.com تماس حاصل فرمایید.